header banner
Default

21 kağıt oyunu nasıl oynanır? Kuralları nelerdir?


Online şans oyunları içerisinde oldukça fazla karşılaşılmakta olan 21 kağıt oyununun tarihi bir şans oyunu olduğu bilinmektedir. İki kişiyle veya tek başınıza oynayabileceğiniz bir kağıt oyunu olarak ifade edilebilir. Basit bir oyun olması nedeniyle çok fazla kuralı olmadığını söylemekte mümkün olmaktadır...

21 Kağıt Oyunu Nasıl Oynanır?

VIDEO: Blackjack Nasıl Oynanır / 21 oyunu Detaylı Anlatım ♣️♦️♠️♥️
KuppaKızı

21 kağıt oyunu bir diğer ismiyle Blackjack olarak da bilinmektedir. 21 kağıt oyununda oyuncuların amacı ise oyuncuların birbirlerine karşı veya kasaya karşı oynarken ellerine aldıkları kağıtların 21'i geçmemesi gerekmektedir. Oyun sırasında ise elinizdeki kağıtların 21 yapılması veya 21'i geçmemesi gerekmektedir.

Elinizdeki kağıtların 21'e yakın olması durumunda oyun kazanılmaktadır. Genel olarak kumarhanelerde oynanmakta olan 21 kağıt oyununun temel amacının kasayı yenmek ve yerdeki parayı almak olduğu ifade edilebilir.

Oyuncuların 21 kağıt oyununu kasaya karşı oynamaları durumunda kasanın saat yönünde kağıtları dağıtmaya başladığı söylenebilir. Oyunculara verilen kağıtlar açık olarak verilmektedir. Ancak kendisine aldığı ilk kağıt kapalı olarak alınır. Oyunun başında herkese 2 adet kağıt verilir. Kasanın da ikinci kağıdı açık olarak verilmektedir. Ardından ise oyuncuların kağıtların durumuna göre yeni bir kağıt alma veya almama şansları bulunmaktadır. Oyunun temel amacı ise 21 kağıt veya altında kalınması gerekmektedir. Oyuncuların da buna uygun hamleler gerçekleştirmeleri gerekir.

21 Kağıt Oyunu Kuralları Nelerdir?

VIDEO: 21 Kart Oyunu (BlackJack) Nasıl Oynanır? | Türkçe Kutu Oyunu Falan
Keepers of Fun

21 kağıt oyununu oynayacak olan oyuncuların öncesinde oyunun kuralları hakkında bilgi edinmesi gerekmektedir. Temelde basit bir oyun olması nedeniyle çok fazla kuralı bulunmamaktadır.

Genel olarak oynanan bütün kağıt oyunlarında iskambil destesi içindeki grupların bir anlam ifade ettiği bilinmektedir. Ancak 21 oyununda sadece sayılar öneme sahiptir.

İskambil kartlarının üzerinde yer alan sayılar doğrultusunda değerlendirilmektedir. Sadece as için bir istisna bulunmaktadır. Oyuncu isterse kartı 1 sayı, isterse 11 sayı olarak değerlendirebilmektedir.

Genel olarak oyunda bir ortaya konulmakta ancak bu oran değişiklik gösterebilmektedir.

Kasaya karşı oynanmakta olan 21 oyununda dağıtıcının veya kasanın elindeki sayının 16 veya altında olması durumunda kart çekmeye devam eder. 17 veya üstünde olması halinde ise kart çekmek için geri kalan oyunculara ödeme yapılması gerekmektedir.

Sources


Article information

Author: Dana Howell

Last Updated: 1703355003

Views: 744

Rating: 4.3 / 5 (62 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dana Howell

Birthday: 1985-03-16

Address: 528 Garrison Dam Suite 490, Port Taylor, HI 79819

Phone: +4372199504625572

Job: Pilot

Hobby: Embroidery, Hiking, Arduino, Chess, Lock Picking, Photography, Cooking

Introduction: My name is Dana Howell, I am a striking, variegated, brilliant, clever, Adventurous, audacious, persistent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.